Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

περι νόμου αποθηκευσης εκρηκτικων


Ο νόμος που ίσχυε κατά την κατασκευή των "νανόσπιτων" ήταν του 1968 ΦΕΚ 284Α_68 (καταργήθηκε το 1987 με το Ν. 1682/87 (14/Α/16.2.87)

Στο άρθρο 3 έγραφε:

"Τα κτίρια και αι αποθήκαι εις α επεξεργάζονται ή αποθηκεύονται εκρηκτικαί ύλαι δέον να είναι κατεσκευασµένα εξ ελαφρών, ευθρύπτων υλικών, στερεάς όµως κατασκευής (π.χ. τοιχοποιία εξ οπτοπλινθοδοµής, κισηροσιµέντου, στέγη εξ αµιαντοτσιµέντου κλπ.).

Εκτός της ελαφράς κατασκευής στέγης, να υφίσταται πάντοτε ψευδοροφή εκ πλακών ξυλοπολτού ή φύλλων αλουµινίου ή άλλων παροµοίων υλικών."

Βλέπουμε ότι ρητά ζητάει ελλενίτ.

Εκτός αυτού δε μιλάμε για κάποιο "λατομείο αδρανών υλικών" αλλά για το προσωρινό εργοτάξιο της εταιρίας Ελληνικά Τεχνικά Έργα, που διάνοιξε τις σήραγγες.

Δεύτερον, κάτω από το ελλενίτ υπήρχε πλέγμα, ώστε αν κάποιος αποστέγαζε τις (εντός του φυλασσόμενου εργοταξίου) αποθήκες να μην μπορούσε να φτάσει τα χαρτοκιβώτια.

Το μεγάλο "νανόσπιτο" το έχουν γκρεμίσει, όμως στο μικρό το πλέγμα είναι στη θέση του.

Αλλά ακόμη κι αν δεν υπήρχε πλέγμα, κανένα επιχείρημα δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα: οι αποθήκες εκρηκτικών της τελευταίας φάσης των έργων της σπηλιάς ήταν τα 2 "νανόσπιτα", και κατασκευάστηκαν 6 μήνες πριν από το επίμαχο στόμιο της στοάς του φρέατος αερισμού ΙΙ.



εξαιρετικα αφιερωμενο στον ξερόλα κουπακια!


Δεν υπάρχουν σχόλια: