Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

περι αερολογιων που γραφονται στο δικτυο

καποιος ανοιξε τοπικ στο φορουμ του ιννερνετ με θεμα το βιβλιο μου για τα εργα στην σπηλια των λατομειων του Παρθενωνα στην Πεντελη.

και καποιος αλλος επιμενει να λεει μπαρουφες και να προκαλει για αποδειξεις.

koupakia:
"Εγώ είμαι ξεκάθαρος!
Ο οικίσκος εξυπηρετούσε ένα και μοναδικό σκοπό!
Τη φύλαξη των εκρηκτικών και των ευαίσθητων εργαλείων!
Αν εσύ πιστεύεις οτιδήποτε άλλο δικαίωμά σου αλλά η ουσία δεν αλλάζει!"

"Δεν συμφωνούμε σε ένα στο δεν είναι αποθήκη εκρηκτικών!
Συνεπώς:
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ!
Το βάζω με μεγάλα γράμματα για να μην υπάρχει άλλη παρανόηση!"

"Βλάξ είσαι και φαίνεσαι!
Τα σχέδια των στοών!
Ε και;
Μήπως αμφισβητεί κανένας ότι υπάρχουν στοές;
Τον σκοπό των έργων συζητάμε!
Και πρόσεξε!
Φώτο από όταν έγινε το κτίσμα!"


δεν σου εφταναν τα σχεδια παντογνωστη κουπακια?

οριστε λοιπον φωτογραφιες απο το κτισμα ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΨΗ ΚΑΙ ΠΟΡΤΑ.





ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΣΟΥ.

ευχαριστω τον θερμα φιλο Δ. για τις φωτογραφιες!

παραθετω και ενα τμημα του μηνυματος του:

Δε βλέπει τις αγκυρώσεις που περιβάλλουν την κατασκευή; Τι δουλειά έχουν με μια «αποθήκη εκρηκτικών;» Άσε που δε θα μπορούσε ποτέ να ήταν αποθήκη εκρηκτικών, διότι αυτές έχουν (λόγω του περιεχομένου τους) άλλες (εμφανείς) κατασκευαστικές προδιαγραφές. Αλλά, ξέχασα: τα «φαντάρια» θα φταίνε!

Επί τη ευκαιρία, το στόμιο του φρέατος αερισμού κατασκευάστηκε το Γενάρη 1983 (γι’ αυτό δεν προχώρησε η διάνοιξη της στοάς του, αφού τα έργα σταμάτησαν μερικές βδομάδες αργότερα). Όπως και τόσα άλλα, δε φαντάστηκα ότι θα χρειαζόταν κάποτε να υπάρχουν φωτογραφίες του εκείνης της εποχής (υποτίθεται ότι τα έργα θα ολοκληρώνονταν). Έτσι, το έχω σε ένα γενικό πλάνο από πάνω στις 23/6/85 (πρόσεξε το μέγεθος που έχει το πευκάκι κάτω από την επιγραφή Σ4 ΣΕΠ), και σε μια στις 19/1/88 όταν έψαχνα για κάποια νέα αναρριχητική διαδρομή (παρατήρησε πως ενώ έχουν περάσει 5 χρόνια δεν υπάρχει τίποτε γραμμένο στο τσιμέντο, ενώ και το μεγάλο Φ δεν είχε φτιαχτεί ακόμη). Στις επισυνάπτω σε φάκελο zip. Αν σου είναι χρήσιμες, μπορείς να τις δημοσιεύσεις.



17-11-07 συμπληρωματικα:

Αν ήξερα ότι θα δημοσίευες και το κείμενο, θα είχα προσθέσει και τον κυριότερο λόγο που δε θα μπορούσε ποτέ να είναι αποθήκη εκρηκτικών: ο κανονισμός (που ίσχυε και την εποχή της κατασκευής) επιβάλλει η στέγη της αποθήκης να είναι το πιο αδύνατο σημείο του κτίσματος, ώστε σε περίπτωση έκρηξης αυτή να εκτονωθεί προς τα πάνω (γι’ αυτό τα “νανόσπιτα” –που ήταν οι πραγματικές αποθήκες εκρηκτικών των έργων– είχαν στέγη από ελλενίτ). Αν γινόταν έκρηξη στην «αποθήκη» του koupakia, η εκτόνωση των αερίων θα γινόταν από την πόρτα και το τοιχίο που κλείνουν το στόμιο, δηλαδή προς την κατεύθυνση χώρου του εργοταξίου.

3 σχόλια:

Vril είπε...

Και τι περιμένεις... ? Να σου πεί ότι έκενε λάθος, ότι βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος ?


Ένα ευχαριστώ και από εμένα στον φίλτατο Δ. για τις φωτογραφίες. Καλά που υπάρχουν και άνθρωποι που ασχολούνται με το να συλλέγουν και να κρατούν στοιχεία. Αλλιώς θα ήμασταν στο έλεος του κάθε φαντασιόπληκτου και φουμαρολόγου.

Αφού λοιπόν ο βασιλιάς γυμνώθηκε, ανέμενε από δώ και πέρα όξυνση των επιθέσεων σε χείριστο προσβλητικό επίπεδο. Οι διάφοροι κλωνο-χαχανούληες δεν θα φτάνουν.

Σημάδι ότι κάνουμε (κάποιοι) καλά τη δουλειά μας ?

Χαιρετώ.

Βρίλ

johnniebegood είπε...

τι περιμενω?

για μενα ΤΙΠΟΤΑ!

στοιχεια παραθετω εναντια στην παραπληροφορηση, για να κρινουν την αληθεια αυτοι που διαβαζουν.

οσο για τον κουπακια και τα ζαβα του...
χεστηκε η Κλαρα στου Αρναουτογλου...

johnniebegood είπε...

εριξα μια ματια, μπας και ειχε απαντησει ο κουπακια.
μπα...
με την πουτσα του ταρζαν ασχολουνται!
χαχαχα!

αυτο θα πει επιπεδο!!!